Stan är full av vatten!

????????????????????????????????????????Visst finns det många som serenerat vår huvudstad med diverse skönsång, men få har gjort det med sådan humor och inlevelse som vår Robert Broberg som redan under 1970-talet släppte singel ”Vatten”. Och vatten är just vad vi vill diskutera idag.

Är det något vi tycker om på denna sida så är det vatten! Till exempel har vi tidigare pratat en hel del om hur man bäst gör för att hålla koll på sin vattenförbrukning vilket du kan läsa mer om genom att klicka här. För visst är det precis lika viktigt nu som det var då när vi skrev om just detta och när man hör Brobergs serenad så låter det som att vi har oändligt mycket av denna vara, men så är det inte riktigt. Till exempel skrev GP bara här om dagen om hur vattenbristen i som råder just nu i USA är den största vattenbristen sedan 1924, vilket bara pekar ytterligare på hur viktigt det är att vi inte slösar med våra resurser.

Så enkelt spar du vatten

Det finns en rad olika knep för att spara in och minska vår vattenförbrukning, men det enklaste som man faktiskt kan göra är att undvika att spola vatten i kranen alltför länge. Vill man exempelvis ha kallt vatten an man ställa in en kanna i sitt kylskåp som man fyller på under dagen och om man istället vill ha varmvatten kan använda sin vattenkokare som dessutom även minskar ens elförbrukning. Något annat som är enkelt att ändra på är sina duschrutiner. Istället för att duscha länge under rinnande vatten kan man begränsa sin duschstund till omkring fem minuter så spar man flera tusen liter vatten. Likaså bör man undvika att bada badkar, eller i alla fall bada flera personer i samma vatten så spar man in även där. Självklart finns det en rad andra smarta tips att följa, det är bara att tänka logiskt – slösa inte på ditt vatten!