Släng inte mobilen!

I dagens läge är mobilerna en förbrukningsvara som köps ny stup i ett. Det går inte år mellan nya modellerna och den som älskar teknik håller alltid utkik efter det senaste inom mobilens värld. Vare sig det är iPhones nya 5:or med S och C eller om det är Samsung Galaxy som kommer i en ny modell så är det detsamma som lockar, en ny, helt sprillans ny pryl! Vad gör då de flesta som har tröttnat på sin gamla mobil? Jo den slängs och det min vän är att miljöförstöra!

iphone5

En gammal mobil hamnar i soporna, inga direkt fel på den, kanske kantstött på en hörna. Men det är förra säsongens modell och det räcker för att den ska åka i soporna. Men tänk om! Naturen ber om din hjälp och din respekt, att slänga mobilen i soporna är otroligt miljöfarligt och faktum är att varje liten del i din telefon kan återvinnas och bli en ny mobil. Så istället för att slösa på moder jords resurser så är det dags att ta ansvar, dels är det dags att återvinna sina mobiler men också att tänka på hur vi konsumerar och förbrukar.

Panta luren – bra alternativ

Ett bra alternativ till att slänga luren är att panta den hos pantaluren.se, om du har en tillräckligt ny modell så kan du få en hel del pengar för din gamla mobil. Även om den är kantstött eller har en spricka i glaset. Det enda du behöver göra är att skriva in uppgifterna om vilken sorts mobil du äger, vilket skick och sedan får du ett prisförslag direkt. Det är enklare än att kasta den och förlora pengarna du lagt ned på den, likaså sparar du på miljön. Ett annat alternativ om telefonen är av lite äldre modell är att faktiskt sälja den på ett forum, det finns alltid någon som söker en billig telefon till sin tonåring eller liknande. Om det däremot är en trasig telefon som du har så är det förmodligen bäst att bara skicka den till återvinningen, det finns ett flertal återvinningsstationer som har en plats för mobilerna så oroa dig inte.