Så ska du sköta om din pool

Det är viktigt att du rengör din pool med jämna mellanrum och att vattnet har ett bra pH-värde. När du ska rengöra poolen är det bra att använda utrustning som är anpassad för det. För din och miljöns skull är det bra att använda produkter som är miljövänliga.

beautiful smiling redhead (ginger) woman portrait enjoying life in the swimming pool in the summer day. Summer, relax, wellness, travel, recreation conceptÄr du sugen på att skaffa en pool eller badtunna? Hos https://svenskabadtunnor.se/ hittar du mängder med alternativ. De har bland annat badtunnor som är miljövänliga och 100 procent återvinningsbara. De har också ett bra utbud av pooler. En badtunna, ett spabad eller en pool sätter guldkant på livet. Vare sig du har pool eller badtunna behöver du ta hand om den. För att underlätta poolskötseln är det bra om du har utrustning som är anpassad för ändamålet.

Hitta rutiner för din rengöring

Förutom rätt utrustning är det bra med rutiner för regelbunden rengöring. När du ska använda poolrengöringsmedel, använd endast de som är gjorda för pooler. För att vara mer miljövänlig, använd medel som är skonsamma mot miljön. För att rengöra poolbotten kan du använda en pooldammsugare som tar bort grus och smuts. Poolväggarna rengör du med en skrapa eller poolborste. Töm och rengör filter med jämna mellanrum, här samlas mycket smuts. Dagligen bör du plocka bort löv och annat skräp med en poolhåv. Kontrollera även filtren. Varje vecka kan du tömma pumpfiltret, ta bort kalk från kaklet och kontrollera pH-värdet. Det viktigaste med vattnet är att är du lär känna din pool och vilken dosering som passar bäst för att undvika bakterietillväxt. Det är många faktorer som påverkar vattenkvalitén bland annat årstider och hur mycket du badar. Tänk på att alltid duscha innan du hoppar ner i poolen.

Välj miljövänliga produkter

Det mest miljövänliga du kan göra är att välja produkter som är skonsamma för miljön. Det finns miljövänliga rengöringsprodukter som är fria från klor och som är biologiskt nedbrytbara. De är enkla att använda och de ger ett lika bra resultat som andra rengöringsprodukter med klor.