Miljöfördelar med att sparka el

Det är helt klart fördelaktigt att äga en elsparkcykel, med tanke på hur snabbt man kan använda dem och hur lätt de är att ta med sig. Därtill ska det läggas att en elsparkcykel har många miljöfördelar som att de inte gör utsläpp eller tär på jordens resurser.

Trots att vissa klagat på att elsparkcyklar som hyrs ligger slängda tvärs över Stockholm, så är alla överens om att cyklarna trots allt är miljövänliga. De går på el och behöver inte tankas, de river inte upp farliga partiklar från marken och de är väldigt tåliga och kan användas lång tid framöver om du införskaffar en. Apropå att införskaffa en elsparkcykel ­– Om du kikar runt hos Eltrascooter.se kommer du hitta många favoriter att välja mellan. Snart kommer även självkörande modeller.

Den allt vanligare transportmetoden

Både i storstäderna och på landsbygden blir det allt vanligare att vi måste förflytta oss under dagen. Men om det råder brist på kollektivtrafik, om man sitter i karantän men vill åka till affären och bussarna inte går – ja då kan en elsparkcykel fungera alldeles utmärkt. Du får frisk luft och kommer fort fram till ditt slutmål utan att behöva trängas bland andra. Det främjar också hälsotillståndet för folk som inte vill vistas i stora sammanslagningar av folk.

En miljövänlig investering

Slipp leta elsparkcyklar på gatorna och köp en modell som passar dig och din familj, kanske rent av flera stycken. Eftersom dessa små minifordon är hopfällbara kan de tas med till skolan och jobbet och ställas i ett hörn eller på din balkong. Tänk på vad du sparar in på busskort eller taxifärder sena kvällar, lika väl som du gör en miljövänlig investering både på lång och kort sikt. För bara några tusenlappar, ofta billigare än en cykel, har du tillgång till helt gratis transport under år framöver.